Getting started

În tutorialul trecut am uitat să menționez de unde puteți instala Illustrator-ul, fie îl copiați de pe un torrent fie îl copiați de pe site-ul adobe.com 30 de zile trial.

Ca în cazul oricărui program nou primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne familiarizăm cu interfața, să învățăm uneletele (tools) cu care vom lucra.

Vom începe prin a crea un document nou. Acest lucru este posibil accesând meniul File> New Document. Pune un nume documentului creat selectează Advanced iar apoi RGB pentru modul de culoare folosit.

new-document

Spațiul în care vom lucra (Work Space)  este în mare parte același pentru variantele de Illustrator Cs3, Cs4, Cs5 ș.a.m.d. Indiferent de varianta pe care o veți instala  Work Space-ul va arata așa:

illustrator-interface

Toolbox-ul cuprinde mai multe tool-uri cu care vom lucra foarte mult. Tool-uri precum Rectangle cuprind mai multe tool-uri ascunse. Pentru a le putea accesa trebuie doar să ținem apăsat cu left click pe iconiță lor.

illustrator-toolbox

Floating pallet este panoul de control, locul în care găsim toate proprietățile pentru diversele forme realizate. De cele mai multe ori este folosit pentru a schimbă culoare sau stroke-ul unei forme.

floating-palette

Pentru a putea salva un document trebuie doar să revenim în meniul principal File> și să accesăm opțiunea Save. Selectăm tipul fișierului Adobe Illustrator (.AI) și îl vom denumi “€œLectia Nr.1”.

În următorul tuturial vă voi arăta cum putem realiza formele geometrice elementare care vor sta la baza tututror creațiilor noastre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s